5 Tips om uit je dip te komen

adaisyaday header dip

Iedereen heeft er wel eens last van. Zo’n dag waarvan je hoopt dat ie snel over gaat en waarbij je het liefst de hele dag in bed ligt met de dekens over je hoofd. De afgelopen dagen ging het met mij even niet zo lekker en had ik zo’n dip. Op zo’n moment probeer ik altijd gas terug te nemen, maar ik doe ook hard m’n best om me weer beter te voelen. De hele dag bankhagen is fijn, maar ik voel me daar eigenlijk nooit echt beter door. Wat voor mij wel helpt op zo’n dag? Daar gaat dit artikel over. Hopelijk kunnen deze tips jou ook helpen als je een dip hebt, of misschien herken jij je wel in deze punten. Lees je mee?

Een goed gesprek

Voor mij het allerbelangrijkste is: erover praten. Een probleem of situatie kan in je hoofd zo erg opgeblazen worden waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Erover praten kan dit zo verlichten! Althans, dat is wat ik ervaar. πŸ™‚ Ik vind het heel fijn om dan met iemand te praten die dichtbij me staat en om samen naar oplossingen te zoeken. Je staat er niet alleen voor!

Sporten en gezond eten

Dit klinkt misschien gek, maar in plaats van grijpen naar chocola en ander emotie-voedsel voel ik me altijd beter als ik een gezonde maaltijd heb gemaakt of ben gaan sporten. Als ik me lichamelijk fit voel, dan verbetert mijn gemoedstoestand ook. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn om dan een stuk te gaan hardlopen om mijn hoofd leeg te maken.

Schrijven

Schrijven is altijd een geweldige uitlaatklep, zowel offline als online. Als ik een dip heb wil ik dit Β liever niet in detail op mijn blog delen, maar daar heb ik dan mooie notitieboekjes door. Lekker even van je afschrijven. Maak bijvoorbeeld een mindmap van de dingen waar je mee zit en die volgens jou met elkaar te maken hebben, of maak lijstjes. Ik ben gek op lijstjes! Maak lijstjes van de dingen waar je je druk over maakt, maar ook over dingen die je wel gelukkig maken en dingen die je kunnen helpen om uit die dip te komen (as we speak lees je er een van ondergetekende…πŸ˜‰).

Goed voor jezelf zorgen

Als ik een dipje heb, heb ik eerder de neiging om een negatief beeld van mijzelf te krijgen. Hoe ik eruit zie, wat ik aan heb, dat soort dingen. Als ik dan de hele dag in joggingbroek rondloop zonder iets aan mijn gezicht of haar te doen, versterkt dat gevoel zich alleen maar. Als ik op zo’n dag de deur uit moet, probeer ik mezelf leuk op te maken, mijn haar te doen en mooie kleding aan te trekken. Kortom: goed voor mezelf te zorgen. Plus, een complimentje over je outfit van bijvoorbeeld je vriendin doet je ook zeker goed!

Opruimen

En last but not least…. opruimen! Muziekje op en gaan met die banaan. Of nou ja, juist heerlijk rustig spulletjes uitzoeken, opruimen en weggooien. Een opgeruimd huis of opgeruimde kamer draagt echt bij aan een opgeruimd hoofd. Ik ben nog steeds van plan om nog eens te gaan Marie Kondo’en.πŸ˜‰

Herken je deze dingen, of pak jij het juist anders aan als je een dipje hebt? Hopelijk kunnen deze tips je net even die opkikker geven die je soms zo hard nodig hebt!Β 

Veel liefs,

Daisy 🌼

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments on “5 Tips om uit je dip te komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge