Culturele hotspot- Kattenplaatjes in de Kunsthal

kunsthal_adaisyadayOla!

Afgelopen weekend bezocht ik de Kunsthal in Rotterdam, en het leek me leuk hier een stukje over te schrijven. Er staat dus een culturele hotspot voor je klaar! In mijn stadje heb je een ruime keuze aan musea, zo is er de Kunsthal, het Booijmans van Beuningen en mijn persoonlijke favoriet: het Fotomuseum. Ik ging naar de Kunsthal voor een tentoonstelling over, jawel, katten😍.  En toen we toch waren, maakten we ook een rondje langs de andere exposities. Lees je gezellig mee? 

Kattenliefde

kunsthal_adaisyaday

Via familie hoorde ik dat er in de Kunsthal een hele bijzondere tentoonstelling te zien is: een tentoonstelling over katten! 🙀 Hier gingen de hartjes van mijn vriend en mij wel sneller van kloppen, want wij zijn allebei gek op katten. In ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ duik je in de (schilder-)kunst met katten in de hoofdrol. Heb je trouwens de foto al gezien die ik eerder deze week deelde? Die komt ook uit deze expositie.

In Kattenliefde vind je foto’s, tekeningen maar ook ouderwetse schilderijen en meer abstracte kunst. Ook hangen er ouderwetse reclameposters met katten in de hoofdrol. Ik houd erg van fotografie en vond de foto’s en heel nauwkeurige tekeningen van katten dan ook het mooist. Nu ben ik geen kunst kenner, maar wist je dat zelfs Picasso en Karel Appel een kattenschilderij hebben gemaakt? Ook was er een heus speelparadijs voor kids mét twee schermen met non-stop kattenfilmpjes. We hebben in een deuk gelegen van katten die doodsbang zijn voor komkommers, zichzelf in een iniminiedoos proberen te proppen en grappig in de camera kijken. I love kattenfilmpjes 😻.

Zo leuk om te zien hoeveel kunstenaars geïnspireerd zijn door die harige schatjes. Je vindt hier meer informatie over de expositie. Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis: ik heb twee schattige katten kaartjes gekocht die een mooi plekje in ons huis gaan krijgen. Ook kocht ik trouwens mijn eerste fotografieboek.📸 Ik kocht dit boek over het fotograferen van mensen, lijkt me heel interessant!

Conny Janssen Danst 25

kunsthal_adaisyaday

Naast Kattenliefde waren er in de andere hallen nog meer exposities te zien. Zo bezochten we ook de tentoonstelling van de dansgroep Conny Janssen Danst, een expositie ter ere van het 25-jarig bestaan van deze Rotterdamse dansgroep. Ik had wel van deze dansgroep gehoord maar ben er nog nooit heengeweest. Na het zien van deze tentoonstelling staat deze groep zeker op mijn lijstje!

De tentoonstelling bestaat vooral uit foto’s van de dansers, zoals je ook op de foto hierboven kunt zien. Ik houd ontzettend van foto’s met mensen, dus ik vond dit dan ook een hele toffe expositie. Er hingen bijzondere foto’s van optredens, maar ook close-ups van mensen die hard aan het repeteren zijn en zo’n typische geconcentreerde uitdrukking hadden. Zo gaaf om te zien! Daarnaast waren er ook interactieve elementen. Zo kon je bijvoorbeeld een repetitie bijwonen en was er een donkere kamer waar op allerlei schermen dansers in actie waren te zien. Dit was indrukwekkend en door de gekozen muziek in die donkere kamer soms best een beetje griezelig. Je vind hier meer informatie over deze tentoonstelling.

Praktische info over de Kunsthal

De Kunsthal is een expositieruimte in Rotterdam en is ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas. Het gebouw ziet er tof uit en ook binnen is het gezellig ingericht en kun je er lekker wat drinken. De Kunsthal zit in/ aan het Museumpark dus je kunt je bezoekje aan het museum goed combineren met een mooie wandeling! De Kunsthal is met het ov goed te bereiken via metrostation Dijkzigt en een bezoekje kostte mij €12, niet heel goedkoop als ik eerlijk ben. Maar, als student bent of als je een Rotterdampas of Museumkaart hebt, betaal je minder of zelfs niks. De Kunsthal heeft regelmatig leuke exposities en is dan ook zeker een bezoekje waard!

Ik vond de kattententoonstelling ontzettend leuk gedacht en opgezet, maar ik vond de expositie over Conny Janssen Danst misschien nog wel indrukwekkender. Maar goed, als je jezelf een cat lady of cat guy noemt, is deze tentoonstelling wel echt een must-see! Ben jij ook zo gek op katten?

Liefs,

Daisy 🌼

Dit vind je misschien ook leuk

5 comments on “Culturele hotspot- Kattenplaatjes in de Kunsthal

    1. Hi! Super leuk dat je ook zo enthousiast bent over de tentoonstelling! Haha, zeker als je maar 3 minuutjes van de Kunsthal woont moet je binnenkort echt langs gaan hoor! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge