Toscaanse taferelen #3- San Gimignano

adaisyaday_sangimignano

Hoi!

Vandaag neem ik je weer mee naar het mooie Toscane. Ik bezocht deze Italiaanse streek afgelopen zomer met mijn lieve familie. Nu is het natuurlijk echt baggerweer buiten, des te leuker is het om even weg te dromen bij zomerse temperaturen en ijsjes. 😍 Ik deelde al eerder foto’s van Florence en van de prachtige natuur in Toscane. Vandaag neem ik je mee naar San Gimignano. Een veelbezocht stadje, om meerdere redenen. Naast dat het een middeleeuws stadje is met schattige straatjes, heeft een ijskraam hier de prijs gewonnen voor lekkerste gelato’s van de wereld. En laat ik nu helemaal gek zijn op ijsjes…. Benieuwd of deze gelato’s echt zo lekker waren?

adaisyaday_sangimignano

San Gimignano is een ontzettend drukbezocht stadje in Toscane, zoals je ook wel op deze foto kunt zien. Dit komt niet alleen door het ijs, maar ook door de architectuur. Het is een middeleeuwse, ommuurde stad en heeft als signature veertien hoge torens. Deze torens zijn rond de 13e eeuw gebouwd door rijke families. Hierbij gold: hoe hoger de toren, hoe groter de rijkdom. Families deden het dus om te laten zien hoe rijk ze waren. Eens hebben er wel 72 torens gestaan, maar nu dus nog veertien. Maar goed, tot zover de geschiedenisles van vandaag 😁 Op de foto hierboven zie je aantal van deze torens.

adaisyaday_sangimignano

Run baby run! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit jongetje niet met opzet heb gefotografeerd, maar des te leuker was het ook om later bij het bekijken van de foto’s dit jongetje te ontdekken. Het lijkt een beetje een padvindertje, echt een cutie! 👦

adaisyaday_sangimignano

What a view… Hier had ik nog veel langer willen doorbrengen om van het uitzicht te genieten, maar die dag was het 43 graden (#nojoke) waardoor je verbrandde waar je bij stond. Dus, snel een plaatje schieten en hup, die schaduw weer in!

adaisyaday_sangimignano

Ik vind de poorten en de oude stijl van de muren zo gaaf! De mooie planten maakt het nog een kleurig geheel 🙂.

Hier om de hoek bevond zich dus de befaamde ijssalon. Ik ben gewoon vergeten om er een foto van te maken.. faallll. 🙈 De gelato’s waren wel echt fantastisch mensen 😍 . Als je in Toscane bent, moet je hier zeker langsgaan voor een ijsje. Tip van de dag: het witte druiven ijs, dat smaakt gewoon naar witte wijn. 😱 Ijs dat naar wijn smaakt, wordt het nog beter? Ik denk het niet.

adaisyaday_sangimignano

Ook dit te schattige tafereeltje moest ik vastleggen. Zo leuk met al die plantjes! Ik kan me voorstellen dat een Italiaan echt even op dat stoeltje neerploft na een lange dag werken, haha.

adaisyaday_sangimignano

De smalle straatjes en dit autootje 😍 So cute!! Dit vind ik echt zo typisch Italiaans!

adaisyaday_sangimignano

Deze rode poorten 😍.

Ik vond San Gimignano waanzinnig mooi, maar ook wel erg druk. Misschien is dit stadje iets beter te bezoeken in het voor- of najaar, ook vanwege de warmte. En over het ijs, ik weet niet of het het allerlekkerste ijs ter wereld is, maar het is denk ik wel het lekkerste ijs dat ik ooit heb geproefd!

Ben jij ook zo gek op ijs?

Fijne dag en liefs,

Daisy 🌼

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments on “Toscaanse taferelen #3- San Gimignano

  1. Mooie foto’s en het klinkt als een typisch Italiaans stadje. Wij hebben vorig jaar ook vakantie gevierd in Italië en veel dingen zijn zo herkenbaar! Bergamo had ook van die schattige straatjes en een prachtige oude stadsmuur.

    1. Dank je wel! 🙂 Ja klopt, het is echt zo’n Italiaans stadje als je je voorstelt. Ik houd echt van Italië, ik hoop er de komende jaren nog vaak naar toe te gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge