Toscaanse taferelen #1 – Florence

Bongiorno!

Ik ben net terug van een weekje vakantie, en wat was het heerlijk! Echt genieten. Met familie en mijn vriend ben ik naar Italië geweest, om precies te zijn naar Toscane, en om nog preciezer te zijn naar een klein dorpje genaamd Montaione. We verbleven in een fijn huis met zwembad en een prachtig uitzicht. Aangezien we precies in de hittegolf Lucifer zaten (sinds wanneer hebben ook hittegolven namen?!) hebben we veel gezwommen, gerelaxt en rustig aan gedaan. Maar ik heb ook een aantal steden bezocht.

Ik heb deze vakantie weer lekker veel kiekjes geschoten (ik kan je alvast verklappen, Toscane is ontzettend fotogeniek) en het leek me leuk om deze in delen te delen op mijn blog. Vandaag: een tripje naar Florence. Aan het begin van de week ben ik een dagje naar Florence geweest. Wat een stad! Kijk je mee?

Een klein straatje vol met vespa’s en andere scooters, veel Italiaanser ga je het niet krijgen. 🙂

Het uitzicht vanaf de Ponte Vecchio, een beroemde brug in Florence 😍. Wat een plaatje….zucht.

Dé trekpleister van Florence is de Duomo. Wat een pracht en praal heeft deze kathedraal! Check de details op de bovenste foto, die vind ik super indrukwekkend.

Yes, in de mediterraanse landen zijn er volop overdekte markten te vinden, en zo ook in Florence. De fruit- en groentekraampjes zijn bij mij favoriet, zo kleurrijk en fotogeniek!

Simpele maar toch kleurrijke foto die ik maakte van ons tafeltje bij het restaurantje waar we gingen lunchen.

Al struinend door de straatjes van Florence kwam ik deze tekening tegen… Naast de traditionele kunst in Florence is ook op de muren in de kleine straatjes kunst te vinden 😊

En aan het eind van ons tripje stoken we nogmaals het water over om weer huiswaarts te keren. Die spiegelbeelden in het water vind ik zo mooi!

Florence is een ontzettend mooie en authentieke plek vol met mooie straatjes en bezienswaardigheden waar je als fotografie liefhebber genoeg te doen hebt! De volgende keer deel ik foto’s van mijn andere tripjes in het mooie Toscane.

Ben jij wel eens in Florence geweest? En wat vind van je van mijn foto’s? Fijne dag & veel liefs. Ciao!☀️

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments on “Toscaanse taferelen #1 – Florence

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge