Fijne & minder fijne dingen aan een break van werk

Header Rotterdam

Zoals ik wel eerder op mijn blog heb gedeeld, heb ik een half jaar geleden een ‘pauze’ ingelast qua werk. Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik deze keuze heb gemaakt en ben druk op zoek naar iets nieuws. In het begin deed ik erg rustig aan met werk zoeken en genoot ik ook van de vrijheid, maar een maand of 2/3 geleden begon het (gelukkig!) wel weer te kriebelen om aan de slag te gaan. De afgelopen tijd bestempel ik vooral als super leuk & leerzaam. Maar ik heb ook minder leuke dingen ondervonden aan deze pauze en zal heel blij zijn als ik dalijk bij een nieuwe werkgever mag starten!🤗

Veel geleerd over mijzelf, leuke dingen doen & minder moeten…

Het was/ is zo fijn om de vrijheid te hebben om te doen wat je wilt & even minder te ‘moeten’. Niet per se alles efficient moeten doen op een dag, maar wat meer de tijd nemen voor dingen. De afgelopen maanden heb ik echt genoten van alle leuke uitjes en activiteiten die ik heb ondernemen! Lekker vaak weekendjes en weekjes weg en gewoon met vrienden en familie veel leuke dingen doen. Dat gaf me super veel energie.

Daarnaast heb ik veel geleerd, over mijzelf en wat ik wil. Door te solliciteren leer je meer over jezelf na te denken en welke waarden je belangrijk vind in een functie. Ook doe ik bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in de buurt waar ik leer over wat de gemeente en andere organisaties allemaal doen voor de inwoners hier. Zo interessant!

Overigens denk ik dat ik deze vrijheid zo fijn vind omdat ik weet (hoop) dat er een einddatum is. Bij veel dingen denk ik: Ja! Doen! Nu kan het. Ik kan me goed voorstellen dat als je een hele lange tijd op zoek bent naar werk en het maar niet wil lukken, je hier heel anders tegen aan kijkt.

Maar toch ook onzekerheid & ongerustheid over wat gaat komen

Ik merk goed dat ik weer toe ben aan een nieuwe baan. Een nieuwe uitdaging, structuurrrr (yes dit heb ik echt nodig), en vastigheid. Ook al heb ik er goede vertrouwen in dat ik een leuke baan ga vinden, het blijft toch allemaal onzeker. Waar zou ik zijn over 2 maanden? Nog steeds aan het zoeken? Deze gedachte geeft me soms onrust. Daarnaast voelt het weer fijn om straks overdag weer lekker aan de slag te zijn en in de avonden & de weekenden te relaxen. Deze verdeling is nu natuurlijk zoek, wat het soms moeilijk maakt om even nergens aan te denken. Het weekend-gevoel is toch anders als je de dagen ervoor (ook) aan leuke dingen doen hebt besteed.

Het is een hele fijne ervaring om even een break te kunnen nemen en ultiem te genieten van de vrije tijd. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik heb mogen meemaken (& nog steeds meemaak ☺️) Maar, ik ben ook zeker weer een blij mensje als ik aan de slag kan.

Heb jij wel eens een break genomen van werk of studie? Geniet van je dag en veel liefs!🌷

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge