Wat als je zoveel dingen leuk vind

adaisyaday_persoonlijk

Als iemand als kind aan mij vroeg: ‘Wat vind jij het allerleukst?’, dan kon ik daar niet zo goed antwoord op geven. Een heleboel dingen zijn leuk! Zo ging het eigenlijk ook als tiener op de middelbare school: naast geschiedenis, wiskunde en economie vond ik ook Frans, management & organisatie en Engels leuk. Alleen maar fijn, dacht ik toen, want mijn middelbare schooltijd was daardoor nooit vervelend of saai. Ook vandaag de dag heb ik een ontzettend brede interesse en wil ik van alles proberen. Super fijn, maar soms ook lastig.

Zo had ik naast mijn studie Gedragseconomie ook nog graag Sociologie, Psychologie en/of Gezondheidswetenschappen gedaan, maar ook Criminologie of Onderwijskunde leken en lijken me leuk. Dat je zoveel dingen leuk vind maakt het in die zin makkelijk dat je bijna nooit dingen doet die je echt stom vind, maar maakt het soms ook moeilijk omdat je je afvraagt: ‘Wat is nu echt mijn ding?’. Ik ben niet de persoon die haar leven bindt aan één sport, één vakgebied of één motto. Misschien hoeft dat ook niet en kun je prima meerdere ‘dingen hebben’. Het kan soms wel wat onverschillig overkomen vind ik, als ik mijzelf hoor zeggen: ‘Het maakt mij niet uit, ik vind eigenlijk alles wel leuk’. Alsof het me niet interesseert. Maar het tegenovergestelde is juist waar: het interesseert me allemaal, waardoor het me allemaal leuk lijkt.

Ook bij het zoeken van werk vond ik dit moeilijk. Er zijn zoveel functies en bedrijven die me interessant leken toen ik begon met zoeken, dat ik soms door de bomen het bos niet meer zag. Een grote organisatie heeft voordelen, maar een kleine ook. Misschien toch maar een start-up, daar kun je immers veel leren. Maar bij een grote organisatie zijn er waarschijnlijk volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Zo ging het uren door in mijn hoofd. Gelukkig kan ik na veel brainstormen met mezelf en met anderen nu wel beter bepalen wat wel en niet bij me past.

Dat ik zoveel dingen leuk vind, leidt er ook toe dat ik keuzes maken zo moeilijk vind. Zo kan ik er drie dagen over doen om te zoeken naar vrijwilligerswerk in Rotterdam, simpelweg omdat zo veel dingen me leuk lijken dat ik het heel moeilijk vind om een keuze te maken.

Nogmaals, een brede interesse hebben heeft ook zeker zijn voordelen en maakt het vaak ook gemakkelijk! Iemand die vrijwel niks leuk vind en niet open staat voor nieuwe ideeën is denk ik ook niet de leukste persoon om mee om te gaan. Maar bij het maken van keuzes zou ik het soms wel fijner vinden als ik wat meer zwart-wit kon denken in wat ik wel en niet leuk vind.

Ben jij ook iemand die eigenlijk alles wel leuk vind? Of ben jij wat meer zwart-wit in wat je wel en niet leuk vindt? 

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments on “Wat als je zoveel dingen leuk vind

  1. Ik kan me de twee kanten die je beschrijft heel goed voorstellen. Ik vind zelf niet zoveel dingen leuk en heb ook weinig dingen waar ik echt in uitblink, vind ik zelf. Die dingen zijn misschien ook automatisch minder leuk, haha! Tot nu toe ben ik erin geslaagd om mijn leven te bouwen rondom de dingen die ik leuk vind, dus dat is een geluk.
    Shirley plaatste onlangs…Ik ben betrapt op een Vlaamse zinsconstructieMy Profile

    1. Dat herken ik wel een beetje hoor, dat ik sommige dingen waar ik niet zo goed in ben ook minder leuk vind. Fijn dat je het op die manier hebt gedaan en doet wat je leuk vind! Dank je wel voor je berichtje 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge