3x Rotterdamse festivals – Wijn, kunst & het dak op

Adaisyaday_festivalsrotterdam

ZO fijn dat de zomer er weer aankomt☀️ Met dit lekkere weer vind ik het super leuk om de stad in te gaan en een leuk festival te bezoeken in Rotterdam met vrienden of familie. Vorige week was ik bijvoorbeeld al bij het Kaapse Brouwers festival. De komende weken heb ik een aantal leuke festivals & evenementen op de planning staan en het leek me leuk om die met jullie te delen! Als inspiratie als je nog op zoek bent naar een leuk feestje, of gewoon lekker als leesvoer🙂. Lees je mee?

Route du Nord

Route du Nord is een festival in Rotterdam-Noord met kunst, live muziek, literatuur en feest. Er is een kunstroute die je kunt lopen, een centrale expo met kunst en een live programma met natuurlijk muziek maar ook met beeldende kunst. Dit is de eerste keer dat ik er heen ga, en ik ben ontzettend benieuwd! Het lijkt me in ieder geval leuk om de kunstroute te lopen en verder laat ik me verrassen.😊

Route du Nord is er van 25 mei (vandaag) tot zondag 28 mei en je kunt er gratis naar toe.

RYPP wijnfestival 

Op het station Hofplein in Noord begint vrijdag 26 mei het allereerste wijnfestival in Rotterdam. Op het festival kun je uiteraard verschillende wijntjes proeven. Ook is er muziek en zijn er lekkere hapjes.  Na het bierfestival waar ik maandag al over schreef, vind ik het heel leuk om nu ook eens een wijnfestival te bezoeken! Ik heb eigenlijk geen of weinig verstand van wijnen; verder dan Chardonnay, Pinot Grigio en Sauvignon Blanc kom ik meestal niet in een restaurant… 😅Het lijkt me dan ook heel leuk om er wat meer over te leren!

RYPP is er van 26 tot en met 28 mei. Een kaartje kost 9 euro.

Rotterdamse Dakendagen

Tijdens de Dakendagen kun je bij allerlei gebouwen in Rotterdam het dak op! Je ontdekt zo allerlei nieuwe plekken & hebt de mooiste uitzichten over de stad. Zo kun je bijvoorbeeld het mooie Witte Huis op bij Blaak, naar boven bij restaurant Las Palmas op de Wilhelminapier en ook bij de Kunsthal kun je het dak op. Met een beetje geluk is het ook dan mooi weer zodat je een gaaf uitzicht hebt over de stad.

De Rotterdamse Dakendagen zijn er van 9 tot en met 11 juni. Een kaartje voor het hele weekend kost 5 euro.

Ik bezoek alle festivals voor het eerst en ben dus ook erg benieuwd. Ik zal zeker laten weten wat ik er van vond! ☺️

Wat lijkt jou het leukst? Heb jij al leuke festivals of evenementen op de planning staan?  

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge