Foto’s- Highlights van Stockholm

adaisyaday_fotosstockholm2

Begin mei was ik een weekendje in Stockholm en oh boy… wat een leuke stad! Eerder deelde ik al wat handige weetjes voor als je deze stad gaat bezoeken (lees het artikel hier), maar ik heb ook (veeeel) foto’s gemaakt van deze mooie Zweedse hoofdstad. Ik vind het ontzettend leuk om foto’s te maken en schiet er tijdens zo’n vakantie dan ook lekker op los met mijn camera. Stockholm was hier helemaal geschikt voor. Wat een fotogenieke stad! Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan en gezien tijdens ons tripje aan Stockholm? Kijk dan snel verder! 📸

Gamla Stan

Gamla Stan betekent letterlijk oude stad en is zoals de naam al aangeeft, het historische gedeelte van de stad. Je vind er mooie oude kerken en kleine straatjes. Wij vonden de stad daarom een beetje Zuid-Europees aandoen. Ik hou echt van die kleine straatjes. 😍

adaisyaday_fotosstockholm5

Bezoek in Gamla Stan ook het Koninklijk Paleis (ook wel het Stockholms slot genoemd). Een imposant gebouw aan het water. Wij hadden die dag heerlijk weer en zoals je op de foto hieronder ziet, scheen de zon precies over het gebouw. Bij dit paleis is er ook een wacht, net zoals bij Buckingham Palace in Londen, maar dan een heel stuk kleiner, haha. Toen wij er langsliepen, vond er net de wisseling van de wacht plaats. Super grappig om mee te maken!🙂

adaisyaday_fotosstockholm4

Södermalm

Södermalm is zoals de naam al zegt, een wijk in het zuiden van de stad. Een hippe wijk, met ook hier mooie straatjes. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, is het er best heuvelachtig. Daarnaast zagen we ook veel kleine galerieën. Leuk en bijzonder om te zien wat mensen allemaal zelf kunnen maken. Bezoek in Södermalm ook zeker Fotografiska, het fotomuseum.

adaisyaday_fotosstockholm3

Ook kun je in Södermalm naar een aantal kliffen waar je een prachtig uitzicht hebt op de rest van de stad! Het is even een klim om er te komen maar het uitzicht is ontzettend mooi én er is veel groen!

adaisyaday_fotosstockholm8

Een boottochtje naar Fjäderholmarna

Een van de dingen die ik zo tof vind aan Stockholm, is dat de stad uit allemaal eilanden bestaat. Vrijwel overal waar je loopt zie je water. Een boottochtje naar het eiland Fjadermolmsen is dan ook een leuke manier om de stad te verkennen. Je kunt op verschillende punten in de stad opstappen en je vaart in ongeveer een half uurtje naar het eiland Fjäderholmarna. Onderweg heb je uitzicht op verschillende mooie eilandjes.

adaisyaday_fotosstockholm9

Djurgården

Djurgården is een stadsdistrict met een enorm parkgebied. Heel bijzonder en rustgevend om in zo’n grote stad zoveel groen tegen te komen! Stockholm is de enige grote stad ter wereld met een nationaal park in het centrum. Daarnaast zijn er ook verschillende musea en een pretpark te vinden. Je kunt je hier gemakkelijk een paar uur vermaken.

adaisyaday_fotosstockholm9

Vanaf het centrum loop je een leuke route naar Djurgården. Je loopt langs de kade waar veel bootjes zijn aangelegd en op de brug van de kade naar het park heb je zo’n tof uitzicht. Daar heb ik de bovenste foto van dit artikel ook gemaakt. 🤗

Het stadhuis

Op zaterdag gingen we naar het stadhuis, en wat was het er druk! Er waren denk ik wel zeven bruidsparen bezig met een een trouw-fotoshoot. Het stadhuis zit direct aan het water, waardoor je een mooi uitzicht hebt over het water en over Gamla Stan.

adaisyaday_fotosstockholm

 

Het stadhuis is zo leuk om te fotograferen. Het is een heel groot stadhuis, waar je helemaal omheen kunt lopen, met een groot plein in het midden en aan een kant een mooi grasveld aan het water. Via het plein loop je via poorten naar het grasveld en water.

adaisyaday_fotosstockholm6

Langs het stadhuis stonden gave bloempotten met deze mooie bloemen erin. Op de achtergrond zie je vaag de kliffen van Södermalm. Pretty! 😍

adaisyaday_fotosstockholm7

Je hebt denk ik wel gemerkt dat ik fan ben van deze stad. 🎉 Er zijn zóveel leuke plekjes!

Houd jij ook van fotografie? En wat vind jij het leukst om te fotograferen? 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge