Waarom ik tijdelijk geen werk heb

adaisyaday_gestoptmetwerken

Hoi!

Ik ben nu precies een maand aan het bloggen (jee! 😄) en ik wilde graag wat meer te vertellen over mijzelf en de keuze die ik een tijd geleden heb gemaakt. Deze keuze heeft er namelijk mede toe geleid dat ik ben gaan schrijven op mijn blog. Een aantal maanden geleden heb ik besloten om (tijdelijk) te stoppen met werken. In mijn eerste artikeltje legde ik al kort uit waarom ik mijn baan heb opgezegd. In dit artikel vertel ik je over wat er toe heeft geleid dat ik deze keuze heb gemaakt en waarom ik geen directe baanswitch heb gemaakt.

Achteraf was het al een tijdje aan het borrelen. Ik zat niet lekker in mijn vel en moest moeite doen om de leuke dingen van het werk te zien. Ik kon niet de voldoening halen uit mijn werk die ik wilde, en dit kostte veel energie. Eind november werd het me teveel. Ik voelde me zó rot😞. Hoewel het in mijn hoofd al wel langer speelde, heb ik toen definitief het besluit genomen om mijn baan op te zeggen. Maar toen had ik nog niets nieuws.

Waarom niet eerst iets nieuws zoeken?

Ik was natuurlijk wel aan het kijken voor ander werk, maar ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik wilde. Wilde ik verder in het onderzoek, of een andere kant op? Een groot of een klein bedrijf? Profit of non-profit? Ik wist het allemaal niet en dat maakte de zoektocht naar een baan zó moeilijk. Ik wilde namelijk niet zomaar in een nieuwe baan stappen, omdat ik dan het risico zou lopen dat ook dit werk niet bij me zou passen. Ik werkte full-time en vond het moeilijk om naast mijn baan ook nog uit te zoeken wat voor richting ik op wilde met mijn carrière. In de avonden en de weekenden wilde ik ook mijn rust pakken en leuke dingen doen, om te ontspannen van het werk én om me beter te voelen. Het zoeken naar werk schoot zo niet op maar tegelijkertijd merkte ik wel dat er iets moest veranderen.

Toen ik eind november de beslissing maakte en mijn baan opzegde, viel er een last van mijn schouders. Daaraan merkte ik dat ik er- deels onbewust- toch veel mee bezig was. Ik vond het zeker in het begin een ontzettend spannend idee dat ik straks geen baan meer zou hebben. Want wat als ik spijt kreeg? Wat als ik niks nieuws vind? Ook was ik trots op mezelf dat ik de beslissing heb genomen. Ook kreeg ik veel steun en lieve woorden van vrienden en familie, wat me erg goed deed. 😊

En nu?

En nu is het al ruim drie maanden geleden dat ik ben gestopt met werken. Ik ben nog steeds blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik zit beter in mijn vel en ik heb kunnen uitzoeken wat voor een baan bij mij past. Zo fijn! Ik heb op internet veel research gedaan naar allerlei soorten bedrijven, ik heb met mensen in mijn netwerk gepraat en heb gesolliciteerd. En ik ben afgewezen. Maar dat hoort er denk ik een beetje bij. Op dit moment lopen er twee toffe sollicitaties dus ik ben een tevreden mens. 😁 Natuurlijk gaat er wel eens door mijn hoofd: wat als ik niks nieuws vind?! Maar als ik dan even op LinkedIn of andere platforms kijk, vind ik meestal weer leuke functies waardoor ik ben gerustgesteld dat ook ik binnenkort een leuke baan zal hebben. Daar kijk ik overigens wel weer erg naar uit. Lekker werken, nieuwe dingen leren en nieuwe mensen leren kennen. Ik kan niet wachten!

Ik schrijf dit artikel omdat ik wat meer over mezelf wilde delen, maar ook omdat ik merk dat meer mensen van mijn leeftijd/ young professionals dit meemaken. Toen het voor de eerste keer door mijn hoofd schoot om te stoppen, dacht ik meteen: ‘Dat kan niet! Iedereen moet gewoon werken. Punt.’ Nu denk ik: ‘Natuurlijk. Als jij niet gelukkig bent in je huidige baan, moet je stoppen’. Natuurlijk snap ik dat niet iedereen zomaar kan stoppen met zijn of haar baan, maar ik wil zeggen dat het zó belangrijk is dat iets doet wat goed voelt. Luister naar jezelf, en volg je hart!

Applausje voor jou als je het zover hebt gelezen, want ik zie dat dit weer een aardig lang artikel is geworden🙊! Ik ben in ieder geval blij dat ik deze keuze heb gemaakt en ik hoop van harte dat jij ook kunt doen wat je echt leuk vind! Veel liefs & een fijne dag! 🌷

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments on “Waarom ik tijdelijk geen werk heb

  1. Hé, wij bloggen ongeveer even lang! ;-). Vind het superknap dat jij zelf die keuze hebt gemaakt om te stoppen met je baan.

    Bijna twee jaar geleden zat ik ook vast in een baan waar ik niet gelukkig werd. Ik kon er niet meer door slapen en moest mezelf iedere ochtend weer uit bed slepen. In die tijd ben ik wel op zoek geweest naar een andere baan, maar niet intensief genoeg. Op een gegeven moment liep mijn contract af en was het aan beide kanten duidelijk dat het wel goed was zo, dus was ik eindelijk ‘vrij’! Achteraf gezien denk ik ook wel eens dat thuis zitten beter voor me was geweest dan nog een jaar daar doorgaan. Maar goed, dat is achteraf ;-). Nu zit ik gelukkig op een plek waar ik veel meer mezelf kan zijn.
    Johanne plaatste onlangs…Zes tips voor een positieve en succesvolle zoektocht naar een baanMy Profile

    1. Hi! Wat leuk je berichtje, en dankjewel voor het mooie compliment. ☺️ Wat grappig dat we op ongeveer hetzelfde moment zijn begonnen 😄. Vind je het te doen zo, naast je baan? Ik heb dus even geen werk waardoor ik meer tijd hier in kan steken. Het lijkt me best lastig als je werkt en dan tegelijkertijd een blog begint!

      Vervelend dat je niet op je plek zat op je werk. Het was dan echt een geluk bij een ongeluk te noemen dat je contract afliep! Ik ken het, achteraf had je het misschien anders aan willen pakken. Maar het belangrijkste is dat je nu op een plek werkt wat helemaal bij je past. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge