Ik ga de halve marathon lopen!

adaisyaday_hardlopen

Ik liep al langer met de gedachte, maar ik heb het nu echt gedaan: ik heb me ingeschreven voor de halve marathon! Dit betekent dat ik 21,5 km moet gaan afleggen. Echt een enorm end, maar ook een hele toffe uitdaging. Met nog zes weken te gaan is er nog genoeg werk aan de winkel. 🏃‍♀️

Op 18 juni doe ik mee met de Halve van Hoogvliet. Ik heb tot mijn 22e in Hoogvliet gewoond en het lijkt me dan ook heel leuk om door mijn oude stekkie de halve marathon te lopen 🙂. De Halve van Hoogvliet is niet zo’n groot evenement als bijvoorbeeld de marathon van Rotterdam, wat ik ook wel leuk vind om eens mee te maken.

Nog maar zes weken te gaan

De halve marathon is nog maar anderhalve maand weg en ik ben inmiddels begonnen met trainen. Ik zit nu ongeveer op de 8-10 kilometer, dus er is nog een hoop werk aan de winkel! Hier zit ik overigens al een paar weken op; door de weekendjes weg van afgelopen weken lukt het me nog niet zo goed om over de 10 km te gaan, haha😳.

Deze week ga ik het weer lekker oppakken en hoop ik over de 10 km te gaan. Ik probeer uiteindelijk 17 of 18 km getraind te hebben, dan moet 21 kilometer me ook wel lukken denk ik! Verder heb ik niet echt een trainschema. Hopelijk wordt het de komende weken wat beter weer zodat het ook wat lekkerder is om een rondje te gaan rennen☀️.

Het verste wat ik tot nu heb gelopen was de 15 km tijdens de Bruggenloop, dus hier moet nog wel een stuk bij. Ik heb geen echte streeftijd, maar ik hoop tussen de 2 uur 15 en 2 uur 30 te finishen. Dit zou mooi zijn, maar ik ben eigenlijk al blij als ik op 18 juni over de finish kom.

Ooit de hele marathon? 

Mijn ultieme wens is om een keer de hele marathon van Rotterdam te lopen. Dit lijkt me zo’n geweldige ervaring, maar ook zo zwaar en je moet er zó hard en veel voor trainen. Als ik eerlijk ben weet ik niet of ik dit kan. De halve marathon lijkt me een super leuk en misschien iets haalbaarder alternatief. En mocht ik dit helemaal geweldig vinden, kan ik altijd door gaan met trainen voor de hele.

Ik ben heel benieuwd of het me gaat lukken en hoe het gaat zijn! Heb jij wel eens een (kwart of halve) marathon gelopen? Veel liefs & een fijne dag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments on “Ik ga de halve marathon lopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge