7 tips voor een bezoek aan Malaga

ADaisyaday_malagatips1

Even geleden was ik in het mooie Malaga. Vorige week deelde ik al een video met de highlights van deze toffe stad. Vandaag deel ik met jullie mijn tips voor een verblijf in Malaga ☀️. Ga je deze Malaga binnenkort bezoeken? Of ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in deze zonnige stad?  Lees dan snel verder! Enjoy 😊

Boek een AirBnB bij Samuel en Patricia

Wij verbleven in Malaga in het AirBnB huis van Samuel en Patricia. Deze studio zit middenin het centrum en heeft- jawel- een dakterras! Een heerlijke plek om na een dagje lopen in de stad even tot rust te komen😎. Daarnaast zijn Samuel en Patricia ontzettend vriendelijk en behulpzaam en is het appartement netjes en schoon.

Bezoek de botanische tuin

Even buiten het centrum bevindt zich de Botanische tuin. Het is de mooiste tuin van Spanje en een van de belangrijkste van heel Europa! De tuin is wel 250.000 vierkante meter, je kunt er heel wat uurtjes zoet zijn. Ongeveer 150 jaar geleden werd deze tuin gesticht door een markies en zijn vrouw. Later is de tuin voor publiek geopend. Deze tuin staat vol met mooie planten en bloemen van over de hele wereld. De tuin is gebouwd op een berg en als je omhoog klimt, heb je een geweldig uitzicht over het centrum. De tuin is gemakkelijk te bereiken met de bus.

ADaisyaday_malagatips2

Loop langs het strand en de haven van Malaga

Wat ik enorm leuk vind aan Malaga, is dat het aan het strand ligt! Vanuit het centrum loop je gemakkelijk naar Muello Uno (de haven), waar je allerlei leuke restaurantjes tegenkomt. Het strand ligt daar vlak achter. Heb je niet zo’n zin in zand tussen je tenen? Op het strand zijn allemaal grasheuvels mét palmbomen aangelegd. Yay!🤗 Hier hebben we zeker wat uurtjes doorgebracht. Perfect om te relaxen met een boekje en een wijntje.💕

Maak een stadswandeling

Voordat ik naar Malaga vertrok, kocht ik een reisgids over de stad. Ik vind het altijd leuk om kort voor vertrek alvast te lezen over wat er allemaal te doen is en hier en daar wat kleine plannen te maken voor op vakantie. In de gids die ik kocht, zat ook een kaart voor een stadswandeling. Deze stadswandeling brengt je langs de grote én de kleinere bezienswaardigheden, waar je anders misschien niet direct naar toe zou zijn gelopen. Als je een bepaalde bezienswaardigheid uitgebreider wil bekijken, kun je daar later altijd nog eens naar terug gaan. Echt een leuke manier om de stad te leren kennen.

ADaisyaday_malagatips3

Gebruik de benenwagen

Als het kan, doe ik het liefst alles te voet in een stad. Het centrum van Malaga is vrij compact, waardoor je naar bijna alle bezienswaardigheden kunt lopen. Je ontdekt zo allerlei leuke plekjes en straatjes. In Malaga zijn ontzettend veel kleine schattige straatjes, met aan weerszijde leuke barretjes en restaurantjes (zie ook de bovenste foto). Daarnaast is lopen ook hartstikke goed voor je. Dat wijntje daarna heb je wel verdiend!🍷

Ga je wat langer op reis? Ontdek de omgeving 

Als je wat langer in Malaga bent, is het zeker aan te raden een auto te huren. Vanuit Malaga kun je allerlei andere mooie plekken bezoeken, zoals Sevilla, Cordoba, Granada, Ronda en Gibraltar. Mocht je geen rijbewijs hebben, dan kun je ook met de bus naar deze steden. Dit hebben wij nu niet gedaan maar staat zeker hoog op mijn travel wish list!

ADaisyaday_malagatips4

Geniet van een tapa met een Malaga Dulce

Last but not least: ga bij een van de vele tapastentjes zitten en bestel een tapa met het drankje Malaga Dulce. Deze donkerrode/ bruine wijn schenken ze overal en is zooo lekker. De wijn lijkt een beetje op port, maar is iets minder sterk. Ben je op zoek naar iets lichters? Kies dan voor de tinto de verano: rode wijn gemengd met citroen limonade (dit drankje zie je ook op de foto hierboven). Heerlijk fris en echt iets wat je in Malaga geprobeerd moet hebben!

Wat vind jij het leukst aan Malaga? Heb jij andere tips? Let me know! Als je nog niet in Malaga bent geweest, hoop ik dat je wat aan mijn tips hebt! ☺️

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge