5 dingen die ik zoek in een baan

Foto_artikelbaanspecten

In mijn vorige artikel vertelde ik al dat ik momenteel op zoek ben naar een baan. Ik houd verschillende websites en platforms in de gaten om op de hoogte te blijven van interessante banen, en ik heb me ingeschreven voor een aantal mailings van vacature websites. Zo krijg ik zonder al te veel moeite allerlei vacatures zo in mijn mailbox 😄.

Naast de inhoud van de functie zijn er nog andere ‘ingrediënten’ die een functie wel of niet interessant maken. Vind je het fijn om afwisselend werk te doen, of werk jij liever voor langere tijd aan eenzelfde taak of opdracht? En hoe zit het met je sociale contacten? Ben jij wel in voor een vrijmiddagborrel of houd je het liever zakelijk? Voor mij zijn deze vijf punten een must voor mijn volgende baan! Lees je mee?

Uitdaging

Ik denk dat ik uitdaging wel het belangrijkste vind in een baan. Veel leren en uit je comfort zone komen (en af en toe ook fouten maken) zijn denk ik ontzettend belangrijk om het elke dag naar je zin te hebben op werk. Ik vind dat altijd wel heel spannend, maar als ik dan iets nieuws heb gedaan voelt dat zo goed! Ik zoek ook een baan waar ik veel zelf kan uitzoeken. Ik zou er niet zo van als alles al is voorgekauwd en je het alleen nog maar hoeft uit te voeren. Ik vind het juist leuk als ik over dingen kan nadenken en kan uitzoeken hoe iets in elkaar zit of hoe iets gedaan kan worden.

Verantwoordelijkheid

Daarnaast zoek ik een baan met verantwoordelijkheid, waarbij je in principe zelf je tijd kunt indelen, als je een taak of project maar op een bepaalde tijd af hebt. Ik vind het fijn om het vertrouwen te krijgen om een bepaalde taak uit te voeren, dan doe ik toch altijd nog iets meer mijn best! Daarnaast vind ik het leuk om zelf te bepalen hoe ik iets ga aanpakken. Ik ben ook een voorstander van (enigszins) flexibele werktijden. De een begint het liefst al om 8 uur zodat hij of zij vroeg naar huis kan, terwijl de ander pas rond 10 uur op gang komt en wat langer doorgaat. Ik vind het fijn als ik de vrijheid heb om dit zelf te bepalen. Dan werk ik ook het beste

Een fijn team

In de meeste gevallen breng je 40 uur per week (en vaak nog wel meer) op het werk door. Je ziet je collega’s soms vaker dan je vriend/vriendin of je ouders! Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn en ik vind het dan ook heel belangrijk om in een leuk team te komen, met wie je het goed kunt vinden en met wie je regelmatige sociale activiteiten onderneemt. Dit hoeven geen hele speciale dingen te zijn voor mij, maar bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel of een etentje. Daarnaast vind ik het belangrijk om in een team te komen waar ik me thuis voel, en waar ik me niet anders hoef voor te doen dan ik ben.

Doorgroei- en opleidingsmogelijkheden

Dit punt sluit wel aan op het eerste punt, uitdaging. Als de functie en het bedrijf me goed bevallen, lijkt het me fijn om de mogelijkheid te hebben door te groeien of door te leren. Ik ben pas 24, en wil nog graag verder leren. Ik weet dat veel bedrijven deze mogelijkheid hebben, en ik zou het ook echt niet erg vinden om bijvoorbeeld ’s avonds dan nog naar school te gaan. Ik zou ook graag doorleren op persoonlijk vlak. Traineeships bieden (ook) vaak een traject voor persoonlijke ontwikkeling. Dit lijkt me super interessant en dit komt denk ik je gehele carrière van pas.

Afwisseling 

Ten slotte vind ik afwisseling fijn. Ik zou graag een baan willen met een breed pallet aan taken, zodat je veel verschillende werkzaamheden kunt oppakken. Dit vond ik fijn bij mijn vorige baan. Het ene moment had ik een goede concentratie, en koos ik voor een taak waarbij ik me moest focussen. Als ik op een ander moment minder concentratie had, koos ik voor een taak die daar beter geschikt voor was. Daarnaast denk ik: hoe meer verschillende taken, hoe meer je leert!

Kun jij je hierin vinden? Welke dingen vind jij belangrijk in een baan? 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge